Националите старша възраст на еврофинали

Юношеският национален отбор до 19 г. (родени 1998 г.) победи връстниците си от Босна и Херцеговина с 3:1 и след равенство срещу Израел (1:1) и победа над домакините от Франция (2:1) спечелиха група 5 от Елитния кръг в квалификациите за Европейското първенство за юноши до 19 г. През ноември 2016 г., националите спечелиха група 8 от предходния Квалификационния кръг, където на наша земя победиха Португалия (1:0) и Дания (3:1) и загубиха от Беларус (0:1). Треньор на отбора е Ангел Стойков.

Финалният турнир ще се проведе в Грузия между 2-ри и 15-и юли 2017 г. и в него ще участват общо 8 отбора - домакините и победителите от 8-те групи в Елитния кръг. Освен България, за финалите вече се класираха Англия и Чехия, а останалите 4 финалиста ще станат ясни във вторник, когато завършва борбата и в останалите групи от Елтиния кръг.

За последно юношите старша възраст се класираха на финали на Европейско първенство през сезон 2013/14 г под ръководството на Александър Димитров, но завършиха последни в групата си с 3 загуби и без отбелязан гол.


Страницата за турнира в сайта на УЕФА.