Левски атакува иска на Стоилов в съда

Изпълнителните директори на Левски (София) Красимир Иванов и Диана Иванова разпространиха съобщение до привържениците на клуба, в което потвърждават, че на 24 март 2017 г. са информирани от БФС за иска на бившия треньор на клуба Станимир Стоилов. БФС е дал срок на клуба до 31 март да плати изцяло 70 000 лв, изисквани от Стоилов, или поне 28 000 от тях (дължими според представеното от треньора споразумение до края на 2016 г.), за да не бъде поставен под риск лицензът на Левски за следващия сезон.

В изявлението от клуба се твърди, че освен приложеното в жалбата на Стоилов споразумение за разсрочено плащане, подписано на 26 май 2016 г., клубът е подписал и консултантски договор с него на 1 юни 2016 г. за същата сума и с идентични срокове на плащане, който обаче е невалиден, тъй като Стоилов не е извършвал консултантска дейност за клуба след сключването му. В декларацията едновременно с това се посочва, че такива договори не са сключвани от УС на клуба през този период, както и че всички задължения по прекратяване договора на Стоилов през 2008 г. са изплатени, за което клубът разполага с необходимите документи.

В заключение изпълнителните директори на Левски заявяват, че са внесли съдебен иск срещу претенциите на Стоилов, за което БФС е уведомен.

След публикуването на декларацията Станимир Стоилов разпространи отворено писмо към привържениците на Левски, в което заявява, че ако спечели делото ще дари получените пари за "детски и левскарски каузи".


Съобщението на Левски.
Отвореното писмо на Станимир Стоилов.