Лудогорец завършва разширяването на "Гнездо на орли"

Лудогорец 1945 (Разград) обяви, че на 6 април 2017 г. ще бъде официално открита разширената и подобрена база на клуба "Гнездо на орли".

Събитието ще бъде съпътствано с международен турнир за деца (родени 2002 г.), който ще се проведе от 3-ти до 6-ти април.

Досега базата разполагаше с 2 терена (тревист и изкуствен), като след разширението на разположение на орлите ще са 5 затревени терена, 2 с изкуствена настилка и още 1 умален терен с изкуствена настилка. Освен тях клубът ползва за тренировки и ст."Балканфарма" в града.

Построени са и нови съблекални, втори възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите от ДЮШ на клуба, като общата инвестиция в базата е в порядъка на 15 млн лв.

Централният терен на "Гнездо на орли" разполага и с трибуни за около 2 000 зрители, включително и такава за гостуващи привърженици и вече е сертифициран от общинска комисия, което позволява** на него да се играят официални мачове на отборите от школата, както и срещи от Втора лига**. Във връзка с това от клуба обявиха, че втория отбор на Лудогорец, който играеше домакинските си мачове във Втора лига на ст."Лудогорец арена", ще започне да домакинства на "Гнездо на орли". Всички терени разполагат и с осветление.


Запис на пресконференцията на клуба.
Видео и снимки от новата база в sportal.bg