Синдикът отмени търга за активите на фалиралото АД на ЦСКА

Търгът за активите на фалиралото АД на ЦСКА се провали след като синдикът на фалиралото дружество Дора Милева го отмени.

Между 13:00 и 14:00 ч на стадион "Българска армия" заявилите предния ден участници в търга трябваше да донесат своите оферти. От четирите участващи страни на стадиона се появиха само две - настоящото ръководство на ЦСКА в лицето на собственика Гриша Ганчев, както и заявилият участие като частно лице член на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов. На стадиона присъстваха и около 400 привърженици на армейците, които препречиха пътя на Газдов към входа на административната сграда на стадиона. Имаше и сериозна полицейска охрана, но въпреки напрежението до сблъсъци не се стигна. Не бе направен и сериозен опит от кордона полицаи около Газдов да му проправи път до входа на сградата.

Малко след 14:00 ч членът на УС на ЦСКА 1948 напусна стадиона без да внесе оферта и пред журналистите обяви, че търгът е прекратен. Той отказа да заяви произхода на парите, с които участва в търга, нито успя да аргументира целта на участието си.

След близо час от административната сграда излязоха и синдик Милева и Гриша Ганчев като собственикът на армейците обяви, че Милева е отказала да отвори офертата на клуба и е отменила търга. Ганчев обвини за скандалните събития около търга благодетеля на Лудогорец 1945 (Разград) Кирил Домусчиев, както и Милева, която според него е стигнала до решението за отмяна на процедурата след като е получила телефонно обаждане от неизвестно лице. Ганчев също така заяви, че Газдов и другите двама участници не са пожелали да подадат документите си за търга с цел провалянето на търга.

Самата Дора Милева отказа изявления при напускането си, но по-късно пред различни медии заяви, че не е имало нормални условия за провеждане на търга и че върху нея е бил оказан натиск да отвори единствената внесена оферта. Тя заяви, че смята да подаде оставката си като синдик на фалиралото дружество.

От ЦСКА 1948, който до началото на търга не беше изразил официална позиция относно търга, излязоха с декларация, с която също оценяват търга като преднамерено прекратен, за което на свой ред индиректно обвиняват ЦСКА и ръководството му. В декларацията си ЦСКА 1948 изразява и подкрепа за Никола Газдов.


Изявлението на Газдов при излизането му от "Българска армия"
Изявлението на Ганчев около час по-късно
Изказването на Милева пред БНТ
Декларацията на ЦСКА 1948