Първа лига, 26 кръг: Дунав 1-1 Славия

Русенци се добраха до равенството срещу Славия 1913 (София) в последните секунди на срещата, но това не им бе достатъчно да задминат Локомотив за 5-тото място в края на първата фаза на първенството.

Дунав 2010 (Русе) отново домакинства в Разград като в началото остави инициативата на гостите си от София. Завърналият се на вратата Мартин Луков спаси удар от упор на Калоян Кръстев в 14-ата минута, но в 26-ата бе безпомощен след бърза атака отляво, при която Сердер Сердеров бе изведен от Иван Минчев и от малък ъгъл откри.

Русенци се активизраха и създадоха опасности за Георги Петков чрез пробиви на Бирсент Карагарен и Мирослав Будинов в 34-ата и 42-ата минута, но без да стигнат до гол, макар Абуд Омар да изчисти удара на Карагарен от голлинията.

През второто полувреме и двата отбора се представиха по-слабо, а Славия пропусна да реши мача след отличен рейд на Минчев, който завърши с удар в страничната греда в 54-ата минута.

Минута преди това играта напусна Карагарен с контузия в десния глезен.

В четвъртата минута на продължението Дунав стигна до изравнителен гол. Центриране от пряк свободен удар на Юлиан Ненов бе избито отново в него, а при повторния му опит той успя да намери Олексей Ларин в малкото наказателно поле и украинецът вкара. Преди да нанесе удар обаче той си спря топката с ръка, което остана незабелязано от съдиите.


Статистика от мача
Репортаж от мача на Диема спорт/Гонг
Интервюта след мача на Диема спорт/Гонг с треньорите Веселин Великов и Владимир Иванов и играчът на мача Сердер Сердеров