Първа лига, 26 кръг: Локомотив (ГО) 5-0 Верея

Локомотив (Горна Оряховица) разби Верея (Стара Загора) за да постигне първата си победа в Горна Оряховица, Верея остана единствения отбор от първата фаза без победа като гост.

Рахави Кифуети се възползва от открадната от Игор Джоман топка в 25-ата минута и откри. Това даде необходимото самочувствие на домакините и те добавиха два бързи гола в края на полувремето - отново Кифуети в 39-ата минута се възползва от пас на Владислав Узунов след нова открадната от синята защита топка, а в 45-ата минута Игор Джоман завърши бърза атака отляво, започната с хубава комбинация между Мохамед Бен Отман и Аристот Н'Донгала.

През второто полувреме гостите не бяха способни на никаква съпротива и "железничарите" добавиха още два гола - в 61-ата минута след зрелищен пробив през центъра на Н'Донгала и в 85-ата минута, когато отново той реализира дузпа, отсъдена за спъване на Кифуети, устремил се сам срещу вратаря след поредна открадната топка от защитниците на Верея.


Статистика от мача
Репортаж от мача на Диема спорт/Гонг
Интервюта след мача на Диема спорт/Гонг с треньорите Александър Димитров и Александър Томаш и с играча на мача Рахави Кифуети