Черно море освобождава 8 след края на сезона

От Черно море (Варна) съобщиха, че са разтрогнали договорите по взаимно съгласие на осем свои футболисти, считано от края на сезона.

Това са вратарят Войтех Шром; защитниците Михаил Венков и Пламен Николов; полузащитниците Даниел Георгиев, Тодор Паланков, Филип Хлупик и Пируло; и нападателят Бакари.

Четирима от тях - Георгиев, Венков, Паланков и Бакари напускат "моряците" след 4 сезона с клуба.

Опорният халф Даниел Георгиев е с най-голям стаж в клуба - юношата на Левски (София) пристига в клуба през зимата на 2006/07 от ЦСКА. От лятото на 2011 г. до лятото ан 2013 г. изкарва два сезона в Локомотив (Пд), преди отново да се завърне в Черно море. През този сезон записва 21 мача в първенството.

Тодор Паланков също е опорен халф и идва в Черно море от Черноморец Бургас през лятото на 2013 г. Ключова фигура в състава на "моряците" през всичките си 4 сезона при тях като при нужда попълваше празнини и в централната защита.

Също през лятото на 2013 г. в клуба от ЦСКА пристига и левият защитник Михаил Венков като и той е неизменен титуляр в клуба до самия край на сезона, когато бе изваден от групата след конфликт с треньора Георги Иванов.

Испанският нападател Бакари дойде на "Тича" от Сегунда Б в Испания и успя да играе пълноценно като титуляр само през първия сезон от пребиваването си - 2013/14 г. През следващите 3 сезона успя да запише общо само 41 мача и да отбележи 8 гола в първенство заради поредица от тежки контузии, но бе сред любимците на привържениците на "моряците". Той има решителен принос за спечелената от клуба Купа на България през 2014/15 г., когато отбеляза изравнително попадение за в последната минута на финала срещу Левски (София), с което прати мача в продължения.

Пламен Николов премина в Черно море от Ботев през зимата на 2015/16 и също бе неизменен титуляр в защитата.

Останалите трима освободени - чешкият вратар Шром и халфовете Пируло (Испания) и Хлупик (Чехия) дойдоха през зимната пауза на изминалия сезон и от тях единствено Пируло записа сериозно участие в първенството.


Съобщението за освобождаването на осмината