Илиан Илиев е новият треньор на Верея

Верея (Стара Загора) обяви Илиан Илиев за нов треньор на клуба. Илиев ще бъде представен при старта на подготовката на клуба на 14 юни 2017 г.

Преди това клубът бе напуснат от Александър Томаш и целия му щаб, които поеха градския съперник от Берое.

Най-големите треньорски успехи на Илиев са също свързани със "заралии". Той е роден на 2 юли 1968 г. във Варна и по-голямата част от състезателната си кариера прекарва в Черно море и Левски (София), играе и за отбори от чужбина, предимно в Португалия.

Треньорската си кариера Илиев започва в Черно море през лятото на 2004 г. и остава там почти два сезона. През 2006/07 той поема Берое и макар да е уволнен в края на сезона, на следващата година отново се завръща при "зелените". Той остава там до края на 2011/12 г., с което се превръща в един от най-дълго задържалите се без смяна треньори в елита ни.

С Берое Илиев печели и Купата на България през 2009/10.

През лятото на 2012 г. напуска Берое, за да поеме Левски (София), но през април 2013 г. е уволнен. Година и половина прекарва като треньор в Ангола.

През пролетта на 2016 г. Илиев отново се завръща в България и поема Локомотив 1926 (Пловдив като от незавидна позиция в класирането го изкачва до 5-то място, а само по-лошите директни двубои със Славия лишават отбора от място в евротурнирите.

Изминалият сезон не започва добре за Илиев и той си подава оставката след Х кръг, оставяйки Локомотив с актив от 3-3-4 на 9-то място в класирането.

През зимата Илиев подписва с Алтай (Семей) от Казахстан, но напуска без да води мач след като клубът не получава лиценз за новия сезон.


Съобщението за назначаването на Илиев