Договори и преотстъпване в Марица за играчи на Ботев

Атанас Ташолов и Милко Георгиев подписаха първи професионални договори с Ботев (Пловдив) . Двамата са родени през 1998 г. и с края на сезон 2016/17 излизат от детско-юношеска възраст.

Договорите и на двамата са за две години. Ташолов попадна в групата на Ботев 8 пъти през миналия сезон и веднъж влезе като резерва.

Георгиев има по-стабилно присъствие в мъжкия отбор и е записал 12 участия за първенство с жълто-черната фланелка в последните 2 сезона.

Едновременно с това от клуба обявиха, че Ташолов, заедно с вратаря Мартин Димитров, защитникът Атанас Пашалиев, полузащитникът Петър Чалъков и нападателят Иван Кирев са преотстъпени под наем на Марица 1921 (Пловдив) като част от обявено сътрудничество между двата клуба.

От преотстъпените единствено Мартин Димитров е роден през 1996 г. (и има записани 2 мача за първенство през последните 2 сезона с Ботев), а останалите четирима са родени през 1998 г. и излизат от детско-юношеска възраст. Те имат записани общо 4 мача за първенство за "канарчетата" през изминалия сезон.


Новините за договорите на Ташолов и Георгиев...
... и за преотстъпването на петимата футболисти в страницата на Ботев