Илиан Илиев напусна Верея за да поеме Черно море, Луканов става директор на ДЮШ

Старши треньорът на Верея (Стара Загора) Илиан Илиев напуска старозагорския клуб в посока родния си клуб Черно море (Варна).

Двата клуба потвърдиха новината като от Верея добавиха, че с Илиев напускат и помощниците му Петър Костадинов и Боян Пейков.

Ръководството на старозагорския клуб изказва благодарност на тримата за работата им през есента. Новият треньор на Верея ще стане известен след Нова Година и ще бъде представен при началото на подготовката на отбора на 10-ти януари.

Илиев пое Верея в началото на лятото и след 20 мача остави отбора на 6-то място в класирането, с 6 точки преднина именно пред Черно море.

С Верея треньорът записа и победи у дома над Лудогорец и Левски и ако иска да измести вече бившия си отбор от шестицата, ще трябва отново да постигне добри резултати срещу фаворитите. В шестте пролетни мача до края на Първа фаза Черно море среща Лудогорец, ЦСКА, Левски и Берое.

Досегашният треньор на Черно море Емануел Луканов остава на работа в клуба като директор на детско-юношеската школа на "моряците". Луканов, който бе дългогодишен помощник треньор в клуба, застана начело на отбора в края на септември след напускането на Георги Иванов. За 11 мача начело той постигна толкова точки и само 3 победи, представяне по-лошо отколкото през първите девет кръга под ръководството на Иванов.


Новината за напускането на Илиев и щаба от Верея...
...и за договорката му с Черно море на страниците на двата клуба