Черно море започна тренировки, обяви трима нови, двама напускащи и един на проби

Новият треньор на Черно море (Варна) Илиан Илиев изведе играчите за първа тренировка през 2018 г, а вчера първата част от футболистите вече преминаха медицински прегледи.

Преди тренировката "моряците" оповестиха раздялата с още двама играчи - Орлин Старокин и Ондржей Сукуп.

Универсалният Старокин пристигна на "Тича" това лято и през есента игра като титуляр, започвайки в 16 от 20-те мача за първенство, в които вкара 2 гола.

Чешкият десен защитник Ондржей Сукуп е в Черно море от лятото на 2016 г. и бе също титуляр в защитата на отбора с общо 54 мача за сезон и половина. Треньорът Илиан Илиев уточни, че Сукуп напуска клуба заради здравословни проблеми в семейството му.

Същевременно "моряците" обявиха нови три попълнения: Венцислав Бенгюзов, Мехди Фенуш и Аристот Н'Донгала.

Универсалният полузащитник Бенгюзов и крилото Фенуш идват от Верея (Стара Загора), където треньор до края на есента бе и Илиан Илиев. И двамата бяха титуляри за "лъвовете" през есента и отбелязаха общо 6 гола за Верея.

Крилото Н'Донгала идва от Локомотив (Горна Оряховица), където през последната календарна година отбеляза общо 10 гола в Първа и Втора лига.

Освен с Бенгюзов, Фенуш е съотборник и с Н'Донгала през пролетта на 2017 г., когато и двамата са в Горна Оряховица.

Нито един от клубовете не е обявил дали футболистите идват като свободни играчи на "Тича" или са закупени от "моряците".

Проби в отбора започна и 25-годишният френско-конгоански ляв защитник Юго Кононго, който през есента има 4 мача в отбор от френската Насионал 2 (IV-то ниво).

"Моряците" ще се подготвят във Варна до 17 януари, а на следващия ден заминават на лагер в Турция.


Репортаж от първата тренировка,...
...новината за новите футболисти...
...и за напускащите на страницата на Черно море
Изказването на Илиан Илиев пред медиите в текст на страницата на Черно море и с кратко видео на Ютюб канала на Канал 3