Етър ВТ започна подготовка с двама чужденци, потвърди се раздяла с Апостолов и Акалски

Етър ВТ (Велико Търново) започна зимната си подготовка под ръководството на новия главен мениджър на клуба Красимир Балъков.

С болярите тренираха двама чужденци, които все още не са подписали договор.

Единият е немският вратар с хърватски корени Денис Гъргич. Гъргич е 26-годишен и идва като свободен агент от немския Фрикенхаузен, състезаваш се в Ландеслига 2 на провинция Вюртемберг (7-мо ниво). Досега в кариерата си е играл изцяло в Германия, без да стига до по-високо ниво от Оберлига (5-то).

Гъргич ще бъде на проби в отбора до края на лагера в Анталия, Турция, който ще се проведе от 20-ти януари до 3-ти февруари.

Другият новопристигнал е 27-годишният сръбски ляв защитник Душан Младенович. През календарната 2017 г. той играе в сръбския Динамо (Враня), заемащ челно място в местната Първа лига (2-ро ниво) след есенния полусезон, в който Младенович е и титуляр с 12 от 15 възможни мача. През кариерата си той играе предимно в сръбски отбори с престои и в Босна и Херцеговина, Черна гора и Армения.

Ако Младенович премине медицински прегледи, той ще подпише договор с "виолетовите".

Макар да не бе обявена официално от клуба до момента, се потвърди и раздялата с още двама футболисти - Кирил Акалски и Йордан Апостолов.

Вратарят Кирил Акалски е в Етър ВТ от лятото на 2016 г. и беше титуляр през сезона, в който великотърновци извоюваха промоция за Първа лига. След контузия в началото на този сезон обаче остана резерва на Христо Иванов.

Полузащитникът Йордан Апостолов се присъедини към отбора в началото на календарната 2017 г. Той изигра 10 мача през пролетта и 16 през есента за Етър ВТ.

Според Велико Търново спорт Акалски е разтрогнал на 1 януари, а Апостолов - на 4 януари.


Материали за началото на подготовката на официалната страница на Етър ВТ...
...и на страницата на Янтра Днес
Новините за разделите с Акалски и Апостолов на страницата на Велико Търново спорт