Дунав (Русе) с първа тренировка в Русе, обяви нови попълнения и освободи вратар

Дунав 2010 (Русе) направи първа тренировка за годината на ремонтирания ст."Дунав" в Русе. Сборът на "драконите" беше на 8 януари в София, където футболистите преминаха медицински изследвания.

Обявени бяха две нови попълнения - Мартин Ковачев и Христо Лемперов.

Централният защитник Мартин Ковачев идва от македонския Пелистер (Битоля, 1), където играе от лятото на 2016 г. Там е титуляр с общо 43 мача и 4 гола за година и половина. През това лято с Пелистер той записа и два мача в Лига Европа. Преди да замине за Македония, той игра отново за Дунав като бе част от отбора, постигнал влизане в Първа лига през 2015/16.

Полузащитникът Христо Лемперов идва от Поморие (Поморие), където играе от лятото на 2015 г. под ръководството на настоящия наставник на "драконтие" Малин Орачев, който напусна Поморие след лошия стар на отбора в тазгодишния сезон на Втора лига. За 2,5 сезона Лемперов записа 68 мача и 8 гола. През есента бе преквалифициран в централен защитник.

Гонг, позовавайки се на изпълнителния директор Ивайло Петков, съобщава, че договорът на Ковачев е за 1,5 г., а този на Лемперов - за 2,5 г.

Нападателят Сонер Хюсеин, който през юни подписа първи професионален договор с Дунав, а в началото на август бе преотстъпен на Локомотив (Русе), отново се завръща в отбора.

На проби в отбора е и 20-годишният сръбски полузащитник Александър Митрович. През есента той е бил играч на сръбския Динамо (Вране, 2), но влиза в групата само в първите 2 мача на Динамо без да влезе в игра.

Същевременно двама от вратарите на клуба през есента няма да играят за Дунав през втората част на сезона.

Договорът на Александър Конов с клуба е разтрогнат по взаимно съгласие. Конов дойде при "драконите" през лятото, но участва само в 2 шампионатни мача като и в двата влизаше като резерва на Станислав Антонов. От русенския клуб уточняват, че с оглед на присъствието на Антонов в състава и пълното възстановяване на Мартин Луков е и взето решението за прекратяване договора на Конов.

19-годишният Веселин Добрев пък е преотстъпен на Калиакра (Каварна) за пролетта. Добрев тази есен направи дебют за мъжете на Дунав като резерва в мача за Купата на България срещу Сокол (Марково), но още не е пазил в мач от Първа лига, а тази есен само веднъж бе и на пейката в шампионатен двубой.

Дунавци ще се подготвят в Русе до 20-ти януари, когато заминават на лагер в Турция.


Информация за първата тренировка в Русе на Фейсбук страницата на клуба
Кратък репортаж от тренировката на TVN
Репортаж от тренировката в страницата на Гонг
Новината за раздялата с Конов и преотстъпването на Добрев на страницата на клуба