Левски (София) издигна Борислав Михайлов за президент на БФС

Левски (София) издигна кандидатурата на настоящия президент на БФС Борислав Михайлов за нов управленски мандат.

Това се случи в първите работни часове на първия ден от срока за издигане на кандидатури, обявен по-рано от централата.

"Сините" публикуваха на официалния си сайт и позиция на клуба, която мотивира решението им.

От клуба твърдят, че са били провокирани от твърдението на Николай Илиев, че ще подкрепят друг кандидат - Любослав Пенев.

В позицията на клуба се посочва, че считат Любослав Пенев за свързан с ЦСКА (София). Въпреки че посочват необходимостта от промени в българския футбол, от Левски избират да подкрепят Михайлов "без да сриваме всичко до основи".

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов внесе кандидатурата на Михайлов в БФС. Пред очакващите го медии, той изтъкна като причини за избор на Михайлов и опита му в ръководството, както и международните му връзки и отрече роля да има свързаността му със "сините". Иванов бе запитан и отговори и на спортно-технически въпроси около клуба.

На събитието присъства и Борислав Михайлов. Пред медиите той заяви, че е благодарен за номинацията и се надява, да не разочарова Левски. Той оцени и досегашната работа си работа в БФС като успешна.

Малко по-късно през деня упрваителният съвет на Тръст "Синя България", организация на привържениците на "сините", която държи част от акциите в клуба, се разграничи от издигнатата кандидатура на Михайлов.

От "Синя България" изтъкват като основни причини срещу подкрепата за Михайлов извършената през лятото на 2016 г. реорганизация на футболната пирамида, довела до завръщане на ЦСКА в елита; както и присъствието на президенти на футболни клубове в изпълнителния комитет на БФС. "Синя България" също се разграничи и от евентуална кандидатура на Любослав Пенев. Разкритикувана бе и медийната политика на клуба.

В предаването на Би Ай Телевизия "Спорно за спорта" представителите на УС на "Синя България" Даниел Стрезов и Никола Генов също така заявиха, че от ръководството на клуба не са провели разговор с тръста преди да издигането на кандидатурата на Михайлов.


Съобщението за издигането на кандидатурата на Михайлов на страницата на Левски
Разговорите с медиите на Красимир Иванов...
... и Борислав Михайлов (на Ютюб канала на Канал 3)
Позицията на Тръст "Синя България" на страницата му
Участието на Стрезов и Генов от "Синя България" в предаването "Спорно за спорта" на BIT