Ботев (Пд) започна подготовка без нови попълнения, потвърди трансфера на Виана

Ботев (Пловдив) започна подготовка за пролетния полусезон без нови футболисти.

На първата тренировка присъстваше бразилският нападател Диого Кампош, който обаче все още не е преминал медицински изследвания и няма подписан договор.

В края на миналата година напуснаха Крум Стоянов, който подписа с беларуския Динамо (Минск); както и бразилският нападател Фернандо Виана.

Виана бе ключов футболист в атаката на "канарчетата" откакто пристигна на Коматево преди година и отбеляза общо 15 гола за първенство през календарната 2017 г.

В интервюта в края на полусезона от клуба казаха, че Виана почти сигурно ще бъде продаден на Ал Дарфа (Мадинат Зайед, ОАЕ, 1), футболистът също си взе сбогом с привържениците на Ботев чрез Фейсбук профила си, но официално напускането му бе потвърдено едва днес. Евентуалното привличане на Диого Кампос има за цел именно да компенсира напускането на Виана.

С клуба подготовка започнаха и следните преотстъпени футболисти, без да бъде уточнено дали те ще останат под наем в отборите си или ще се върнат в Ботев за пролетта:
вратарят Мартин Димитров, под наем в Несебър (Несебър);
защитникът Георги Купенов, под наем в Несебър;
защитникът Атанас Ташолов, под наем в Марица 1921 (Пловдив);
полузащитникът Милко Георгиев, под наем в Черноморец (Балчик).

Ботев ще се готви на базата си в пловдивския квартал Коматево до 21 януари, когато ще замине на подготвителен лагер в Турция.


Статия за началото на подготовката на страницата на Ботев
Изказването на треньора Николай Киров пред медиите в Ютюб канала на Ботев
Зимна подготовка 2017/18