БФС обяви условията за кандидатури за президент, отговори и на обвиненията на Пенев

От БФС оповестиха условията и сроковете за подаване на кандидатури за президент на футболната ни централа. Изборът ще се проведе на предстоящия на 16 февруари 2018 г. конгрес на съюза в София.

Кандидатури ще бъдат приемани от 15 януари до 1 февруари 2018 г.

Кандидатите трябва да попълват декларация за конфликт на интереси в системата на БФС. Това изискване може да се свърже с изказването на първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, че обявилият намерението си да участва в избора Любослав Пенев се намира именно в конфликт на интереси спрямо БФС, срещу когото води дело.

В отделно съобщение отдел Връзки с обществеността на съюза коментира и отправените предния ден от Любослав Пенев и екипа му обвинения към практиките в БФС.

От БФС изтъкват, че от 3 години насам тече процес на намаляване на разходите по детско-юношески мачове за клубовете, като централата поема разходите за съдии и делегати в елитните юношески групи. Посочва се и наличието на вече работеща система за електронно картотекиране в Първа и Втора лига, която предстои да бъде разширена и в аматьорския футбол.

Отхвърлени са и обвиненията в корупционни практики и около финансовата отчетност на БФС и организацията на конгреса като от БФС призовават екипа на Пенев да предостави всякакви доказателства за такива на съответните органи, в случай, че разполагат с такива.


Съобщението за условията за подаване на кандидатури...
... и реакцията на обвиненията от щаба на Любослав Пенев на страницата на БФС