Изпълкомът на БФС прие бюджета за 2018 г., Елитна група (U-15) и клубовете с право на глас

Изпълнителният комитет на БФС проведе първото си заседание за 2018 г., след което президентът Борислав Михайлов и заместник-изпълнителния директор Павел Колев дадоха пресконференция за медиите.

Те уточниха, че общо 546 клуба ще имат право на глас на предстоящия конгрес. Освен тях 145 клуба ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност, а 117 клуба ще бъдат предложени за пълноправни членове на съюза. Въпреки това все още няма публикуван публичен списък на клубовете членове на БФС.

Приет е и бюджетът на БФС за 2018 г., който възлиза на 19,1 млн лв като подробната му разбивка по пера е публикувана на страницата на съюза.

Разгледано и прието е и предложението на Комисията за детско-юношески футбол за създаване на единна елитна група за деца до 15 г., по повод на Елитните групи U-19 и U-17. Към момента Първенството при децата е разделено на четири елитни групи на регионален принцип с финална фаза на отстраняване между 16-те най-добри отбора от тях.

От БФС обявиха и че след вчерашното издане от Левски (София) на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент, още четири клуба също са издигнали същата кандидатура - Славия 1913 (София), Пирин 1941 (Разлог), Места (Хаджидимово) и Хебър 1918 (Пазарджик).

Ботев (Болярово) пък е издигнал кандидатурата на бившия президент и собственик на Черноморец (Бургас) Ивайло Дражев.


Информацията за заседанието на Изпъклома на страницата на БФС
Пресконференцията на Михайлов и Колев след заседанието на ИК на Фейсбук страницата на Спортал